Řecká odysea

Řecká odysea

Apetit edice Na cestách

Řecká odysea aneb nejlepší báje a pověsti je plná těch nejlepších řeckých specialit. Najdete v ní všechno od receptů na oblíbené mezze (předkrmy - plněné vinné listy, pomazánku z pečeného lilku, marinovaný sýr feta), přes jídla se zeleninou (svěží saláty, plněná rajčata jehněčím masem, papriky plněné fetou) anebo pokrmy z jednoho hrnce, masité pokrmy a plody moře až po božské dezerty. "Pátrali jsme po know-how na lahodné tzatziki i po návodu na slavnou musaku či gyros. Nasávali jsme vůně a chutě linoucí se z pobřežních taveren, ale i z domácích kuchyní v horských vesnicích. Sami jsme upekli snad metrák lilků, nasekali náruče bylinek, spotřebovali litry olivového oleje… A při tom všem jsme ladili recepty, které vás přenesou do sluncem prozářeného Řecka," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...).

Celý popis a ukázka Skrýt celý popis
Tištěná
200 Kč
Digitální
179 Kč

Řecká odysea

Dostupnost: Na skladě
200 Kč
399 Kč
-50 %
Nejnižší cena za 30 dní před slevou: 319 Kč

Řecká odysea - digitální verze

Dostupnost: Na skladě
179 Kč
Více o knize
Kapitoly
Specifikace

Řecká odysea aneb nejlepší báje a pověsti je plná těch nejlepších řeckých specialit.

Najdete v ní všechno od receptů na oblíbené mezze (předkrmy - plněné vinné listy, pomazánku z pečeného lilku, marinovaný sýr feta), přes jídla se zeleninou (svěží saláty, plněná rajčata jehněčím masem, papriky plněné fetou) anebo pokrmy z jednoho hrnce, masité pokrmy a plody moře až po božské dezerty. "Pátrali jsme po know-how na lahodné tzatziki i po návodu na slavnou musaku či gyros. Nasávali jsme vůně a chutě linoucí se z pobřežních taveren, ale i z domácích kuchyní v horských vesnicích. Sami jsme upekli snad metrák lilků, nasekali náruče bylinek, spotřebovali litry olivového oleje… A při tom všem jsme ladili recepty, které vás přenesou do sluncem prozářeného Řecka," říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...).

160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do následujících kapitol:

  • Na uvítanou

  • Sluncem malované

  • To je maso!

  • Z pobřežní taverny

  • Hostina pro bohy

  • Sladký řecký život

Počet stran: 160

Rok vydání: 2014

Formát: 21,5 cm x 24,5 cm, pevná knižní vazba

Jazyk: čeština

Hmotnost: 800 g

Edice: Apetit edice na cestách

ISBN: 978-80-87575-15-4

EAN: 9788087575154

Mohlo by vás ještě zajímat:

Do košíku jste přidali: