Jak nakupovat a zpracovávat maso - rozšířené vydání
První bookazine od Apetitu přináší všechno, co musíte vědět o nakupování a přípravě masa. A k tomu ověřené recepty a tipy šéfkuchaře Václava Friče. V jedné knize tak dostanete všechny díly oblíbeného masové seriálu pohromadě. Měsíc co měsíc pro vás redakce časopisu Apetit připravovala seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso. Na jeho přípravě se podílela redaktorka Katka Švejdová spolu se svérázným šéfkuchařem Václavem Fričem. Vaškovu první návštěvu během focení prvního dílu o květové špičce nikdo z redakce jen tak nezapomene. Kuchař vtrhl do redakční kuchyně jako velká voda, a ještě než si uvázal zástěru a chopil se vařečky, stihl každé redaktorce zvlášť názorně ukázat, která že partie jejího těla je vlastně ta květová špička… „Tenhle Vaškův zvyk – ukazovat lidem jednotlivé díly masa na těle – mi zůstal, i když už seriál o mase nepíšu. Ve společnosti tím budím lehké pozdvižení,“ říká se smíchem redaktorka Katka. Během téměř tří let společně s Vaškem postupně rozporcovali pašíka od rypáčku až po ocásek a podobně naložili i s hovězím, telecím a jehněčím masem. A teď přišel čas vydat všechny díly oblíbeného seriálu pěkně pohromadě. Na 160 stranách nové kuchařské knihy najdete tipy na nákupy a to nejlepší, co se dá z obecně známých i opomíjených dílů masa uvařit. Kniha je rozdělena do čtyř kapitol – hovězí maso, vepřové maso, telecí a jehněčí maso. V každém dílu se dozvíte, proč daný kus masa (květová špička, vepřové ocásky atd.) chtít, jak a kde ho koupit, na co si dát při nákupu pozor, k čemu se daný kus hodí a přidáme i podrobný návod, jak jej v kuchyni zpracovat a upravit (každý díl obsahuje dva recepty s celostránkovou fotkou). Kniha je doplněna o adresy ověřených řeznictví a farem, kde se dá sehnat to nejlepší maso. S námi už se nebudete bát vkročit do řeznictví, říct si o správný kus masa – na guláš, steaky, vývar… a doma ho připravit. S Apetitem zvládnete uvařit všechno napoprvé. Přejeme vám dobrou chuť!
První bookazine od Apetitu přináší všechno, co musíte vědět o nakupování a přípravě masa. A k tomu ověřené recepty a tipy šéfkuchaře Václava Friče. V jedné knize tak dostanete všechny díly oblíbeného masové seriálu pohromadě.
Měsíc co měsíc pro vás redakce časopisu Apetit připravovala seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso. Na jeho přípravě se podílela redaktorka Katka Švejdová spolu se svérázným šéfkuchařem Václavem Fričem. Vaškovu první návštěvu během focení prvního dílu o květové špičce nikdo z redakce jen tak nezapomene. Kuchař vtrhl do redakční kuchyně jako velká voda, a ještě než si uvázal zástěru a chopil se vařečky, stihl každé redaktorce zvlášť názorně ukázat, která že partie jejího těla je vlastně ta květová špička… „Tenhle Vaškův zvyk – ukazovat lidem jednotlivé díly masa na těle – mi zůstal, i když už seriál o mase nepíšu. Ve společnosti tím budím lehké pozdvižení,“ říká se smíchem redaktorka Katka. Během téměř tří let společně s Vaškem postupně rozporcovali pašíka od rypáčku až po ocásek a podobně naložili i s hovězím, telecím a jehněčím masem. A teď přišel čas vydat všechny díly oblíbeného seriálu pěkně pohromadě.
Na 160 stranách nové kuchařské knihy najdete tipy na nákupy a to nejlepší, co se dá z obecně známých i opomíjených dílů masa uvařit. Kniha je rozdělena do čtyř kapitol – hovězí maso, vepřové maso, telecí a jehněčí maso. V každém dílu se dozvíte, proč daný kus masa (květová špička, vepřové ocásky atd.) chtít, jak a kde ho koupit, na co si dát při nákupu pozor, k čemu se daný kus hodí a přidáme i podrobný návod, jak jej v kuchyni zpracovat a upravit (každý díl obsahuje dva recepty s celostránkovou fotkou). Kniha je doplněna o adresy ověřených řeznictví a farem, kde se dá sehnat to nejlepší maso. S námi už se nebudete bát vkročit do řeznictví, říct si o správný kus masa – na guláš, steaky, vývar… a doma ho připravit. S Apetitem zvládnete uvařit všechno napoprvé. Přejeme vám dobrou chuť!
Počet stran: 176
Rok vydání: 2015
Formát: 21,5 x 28 cm, pevná knižní vazba
Jazyk: čeština
Hmotnost: 720 g
Edice: The Best of Apetit
ISBN: 978-80-87575-39-0
EAN: 9788087575390