Italská kuchyně - Mamma mia!
Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty – na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi) a vybrané regionální speciality například z Jižního Tyrolska nebo Sicílie. A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo… Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.), co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii atd. „Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě mamme italiane, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.
Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená!
V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty – na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi) a vybrané regionální speciality například z Jižního Tyrolska nebo Sicílie. A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo…
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.), co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii atd. „Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě mamme italiane, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.
160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do sedmi kapitol:
-
Šupito presto
-
Bravo, pizza!
-
Pasta, a basta!
-
Pod jižním sluncem
-
Horská výprava
-
Grandiózní hostina
-
Sladký život
Počet stran: 160
Rok vydání: 2013
Formát: 21,5 cm x 24,5 cm, pevná knižní vazba
Jazyk: čeština
Hmotnost: 800 g
Edice: Apetit edice na cestách
ISBN: 978-80-87575-07-9
EAN: 9788087575079