Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera
Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách – kuchařka plná tradičních českých receptů. Najdete v ní ty nejlepší recepty na pokrmy, které všichni milujeme a které voní dětstvím: na husté polévky, vývar s játrovými knedlíčky, luxusní svíčkovou, kuře na paprice, buřtguláš, ovocné knedlíky jako od babičky, koláče s drobenkou… Všechny jsou vyladěné k dokonalosti v redakční kuchyni Apetitu a doplněny tipy a triky od známých šéfkuchařů. Kniha o 160 stranách je rozdělena do sedmi kapitol. Najdete v ní recepty na polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy (pečenou kachnu, vepřo knedlo zelo, sekanou, karbanátky…), známé šlágry, jako je české rizoto, bramborák, knedlíky s uzeným masem, čočka nakyselo, ale i něco na zub – nepřekonatelné chlebíčky, játrovou paštiku a domácí housky, pomazánky… Nechybí ani hlavní sladká jídla, která nemají v žádné jiné kuchyni obdoby, a všemi generacemi milované moučníky, jako jsou bublanina, mramorová bábovka, jablečný štrúdl, makový závin… Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat typicky české suroviny, něco málo z historie a ze života gastrovelikánů, např. V. Vrabce, M. D. Rettigové, A. Kejřové a dalších. Vychutnejte si s námi to nejlepší z naší kuchyně!
Všude dobře, doma nejlíp… Po kuchařce věnované italské, francouzské, asijské a řecké kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách – kuchařka plná tradičních českých receptů.
Najdete v ní ty nejlepší recepty na pokrmy, které všichni milujeme a které voní dětstvím: na husté polévky, vývar s játrovými knedlíčky, luxusní svíčkovou, kuře na paprice, buřtguláš, ovocné knedlíky jako od babičky, koláče s drobenkou… Všechny jsou vyladěné k dokonalosti v redakční kuchyni Apetitu a doplněny tipy a triky od známých šéfkuchařů. Kniha o 160 stranách je rozdělena do sedmi kapitol. Najdete v ní recepty na polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy (pečenou kachnu, vepřo knedlo zelo, sekanou, karbanátky…), známé šlágry, jako je české rizoto, bramborák, knedlíky s uzeným masem, čočka nakyselo, ale i něco na zub – nepřekonatelné chlebíčky, játrovou paštiku a domácí housky, pomazánky… Nechybí ani hlavní sladká jídla, která nemají v žádné jiné kuchyni obdoby, a všemi generacemi milované moučníky, jako jsou bublanina, mramorová bábovka, jablečný štrúdl, makový závin…
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat typicky české suroviny, něco málo z historie a ze života gastrovelikánů, např. V. Vrabce, M. D. Rettigové, A. Kejřové a dalších. Vychutnejte si s námi to nejlepší z naší kuchyně!
Počet stran: 160
Rok vydání: 2014
Formát: 21,5 cm x 24,5 cm, pevná knižní vazba
Jazyk: čeština
Hmotnost: 800 g
Edice: Apetit edice na cestách
ISBN: 978-80-87575-19-2
EAN: 9788087575192