AKTUÁLNÍ VYDÁNÍ APETIT 05/2025
Květnové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 17. dubna, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách. Vychutnáte si ji v salátech, jako přílohu ji podáváme k pečenému masu a přidali jsme ji dokonce do sladkých dezertů – budete překvapení, jak skvěle chutná banánový chlebíček s květákem, hráškový dort nebo mrkvové buchty s povidly. Pro milovníky klasiky jsme upekli čtyři bábovky: základní šlehačkovou, makovou s tvarohem, kakaovou s náplní a svěží pomerančové minibábovky. Chřestová sezona je v plném proudu, rozhodně ji nepropásněte! Nabízíme recepty, v nichž jsme spojili chřest a pečené kuře, pstruha nebo telecí řízek. Apetit v květnu oslaví 21. narozeniny a redakce si vybrala dort podle vlastního přání. Uvnitř je plný ovoce, mléčného karamelu, navrch zdobený živými květy a zvládnete ho upéct doma! Lidé, kteří rádi ochutnávají něco nového, ocení exkurzi do Japonska: jídla plná jednoduchých chutí jsme uvařili podle receptů mistra japonského vaření Jakuba Horáka. V rozhovoru jsme si popovídali s šéfkuchařem Romanem Paulusem: jak se změnil jeho život po odchodu z michelinské restaurace a proč je teď spokojenější?
Květnové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 17. dubna, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách. Vychutnáte si ji v salátech, jako přílohu ji podáváme k pečenému masu a přidali jsme ji dokonce do sladkých dezertů – budete překvapení, jak skvěle chutná banánový chlebíček s květákem, hráškový dort nebo mrkvové buchty s povidly.
Pro milovníky klasiky jsme upekli čtyři bábovky: základní šlehačkovou, makovou s tvarohem, kakaovou s náplní a svěží pomerančové minibábovky.
Chřestová sezona je v plném proudu, rozhodně ji nepropásněte! Nabízíme recepty, v nichž jsme spojili chřest a pečené kuře, pstruha nebo telecí řízek.
Apetit v květnu oslaví 21. narozeniny a redakce si vybrala dort podle vlastního přání. Uvnitř je plný ovoce, mléčného karamelu, navrch zdobený živými květy a zvládnete ho upéct doma!
Lidé, kteří rádi ochutnávají něco nového, ocení exkurzi do Japonska: jídla plná jednoduchých chutí jsme uvařili podle receptů mistra japonského vaření Jakuba Horáka.
V rozhovoru jsme si popovídali s šéfkuchařem Romanem Paulusem: jak se změnil jeho život po odchodu z michelinské restaurace a proč je teď spokojenější?