AKTUÁLNÍ VYDÁNÍ APETIT 01/2025
Lednové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 12. prosince, vás provede prvními dny nového roku, které jsou ještě ve znamení silvestrovských oslav, postupně však jídelníček odlehčíme a budeme se věnovat i jiným zimním jídlům. Máme pro vás saláty plné sezónních surovin, jako je kapusta, čekanka, dýně nebo krvavé pomeranče. Ve spolupráci s kuchaři z Ambiente a vzdělávacího centra UM jsme sepsali podrobný návod na domácí vývar: jaké použít suroviny, co nepokazit při vaření, jak vývar dochutit a jako bonus přidáváme recept na vývar z Café Savoy. V lednu startujeme Výzvu Sladké trojky, jak si říká trojice finalistů z Peče celá země. Vojta, Martin a Tereza zadají téma a čtenáři budou péct s nimi – musí však zapojit vlastní fantazii a upravit recept podle svého. V prvním díle to bude žemlovka. Jak upéct tuto klasiku jinak? Inspiraci najdete právě v Apetitu od Sladké trojky. Na obálce lednového Apetitu se mimořádně objevilo vítězné jídlo ze show Hell‘s Kitchen – možnost mít svůj pokrm na titulní straně našeho časopisu byla odměna pro vítěze jednoho z posledních dílů úspěšné soutěže. Jak to celé vzniklo a jak se fotila obálka v provizorních podmínkách při natáčení v ateliérech? Čtěte reportáž, kde najdete i další zajímavosti ze zákulisí. Co dalšího nabízí lednový Apetit? Pustili jsme se do vaření z hroznového vína – zpracovávat budeme čerstvé hrozny, červené i bílé víno a pak také rozinky. Také jsme se zaměřili na recepty z domácí pekárny, v níž upečete nejen chleba, ale také sekanou nebo kuře s omáčkou. Jako sladkou tečku nabízíme křehké sušenky a nepečené kuličky, anebo tříkrálovou briošku, která je tradiční ve španělsky mluvících zemích a zamilujete si ji na první ochutnání.
Lednové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 12. prosince, vás provede prvními dny nového roku, které jsou ještě ve znamení silvestrovských oslav, postupně však jídelníček odlehčíme a budeme se věnovat i jiným zimním jídlům. Máme pro vás saláty plné sezónních surovin, jako je kapusta, čekanka, dýně nebo krvavé pomeranče. Ve spolupráci s kuchaři z Ambiente a vzdělávacího centra UM jsme sepsali podrobný návod na domácí vývar: jaké použít suroviny, co nepokazit při vaření, jak vývar dochutit a jako bonus přidáváme recept na vývar z Café Savoy.
V lednu startujeme Výzvu Sladké trojky, jak si říká trojice finalistů z Peče celá země. Vojta, Martin a Tereza zadají téma a čtenáři budou péct s nimi – musí však zapojit vlastní fantazii a upravit recept podle svého. V prvním díle to bude žemlovka. Jak upéct tuto klasiku jinak? Inspiraci najdete právě v Apetitu od Sladké trojky.
Na obálce lednového Apetitu se mimořádně objevilo vítězné jídlo ze show Hell‘s Kitchen – možnost mít svůj pokrm na titulní straně našeho časopisu byla odměna pro vítěze jednoho z posledních dílů úspěšné soutěže. Jak to celé vzniklo a jak se fotila obálka v provizorních podmínkách při natáčení v ateliérech? Čtěte reportáž, kde najdete i další zajímavosti ze zákulisí.
Co dalšího nabízí lednový Apetit? Pustili jsme se do vaření z hroznového vína – zpracovávat budeme čerstvé hrozny, červené i bílé víno a pak také rozinky. Také jsme se zaměřili na recepty z domácí pekárny, v níž upečete nejen chleba, ale také sekanou nebo kuře s omáčkou. Jako sladkou tečku nabízíme křehké sušenky a nepečené kuličky, anebo tříkrálovou briošku, která je tradiční ve španělsky mluvících zemích a zamilujete si ji na první ochutnání.